(placeholder)

SOUNDSCAPES

MUZIEK

In het klankatelier nemen we de tijd om te luisteren, echt te luisteren, naar de eigenheid van de aanwezige geluiden. We gaan de straat op of het bos in en leren waarnemen.  Je ontdekt de poëzie in de geluiden die je dagdagelijks omringen.


Met verzamelde en zelfgemaakte geluiden maak je soundscapes die experimenteel, toegepast of muzikaal kunnen zijn. Je zoekt naar interessante manieren om de geluiden in de vorm van een installatie of ondersteunend aan je filmproject te presenteren aan je publiek.


Het muzikale wordt vooral onderzocht in algemene concepten zoals klankkleur, harmonieën, contrasten, ritmes, dynamiek, fasering,… We werken projectmatig samen met externe partners.


KLANK BIJ FILM

Geluid in film is een krachtig instrument om je toeschouwer mee te nemen in uiteenlopende emoties. Je leert hoe je het geluid bij film ontstaat en we leren de verschillende lagen herkennen. De verschillende aspecten van geluid komen aan bod, achtergrondgeluid, spraak en muziek. We ontleden elk aspect en bekijken samen de functie ervan. Je leert ook werken als geluidstechnieker bij de productie van een film.


Atelier audio

De kunst van het luisteren

MATERIAAL

We bouwen onze eigen geluidsstudio. Je leert hier welke verschillende soorten microfoons er zijn en hoe je ze kan gebruiken om goede geluidsopnames te maken. Je leert werken met mengpanelen, luidsprekers,… Je maakt opnames zowel op locatie als in de audiostudio.


We monteren in Adobe Audition, FL Studio en Audacity.

AANDACHTIG LUISTEREN, GELUIDEN NABOOTSEN, CREËREN EN REGISTREREN


GA OP ZOEK NAAR JOUW RITME: MET OF ZONDER MUZIEK, MET OF ZONDER BEELD


In het klankatelier ondek je de poëzie in de dagdagelijkse geluiden. Je maakt klaninstallaties, radioprogramma's en geluid bij film.