(placeholder)

MATERIAAL EN UITLEENDIENST

Heb je voor deze opleiding veel materiaal nodig?

Neen, de school voorziet de nodige apparatuur om je werk te maken. De ateliers zijn zo georganiseerd dat de opnames gemaakt kunnen worden tijdens de les. We verwachten dus niet dat je een eigen fototoestel, videocamera,... hebt. Je kan dit materiaal ook gratis ontlenen om opnames te maken buiten de lesuren.

DE UITLEENDIENST, DE STUDIEREIZEN, DE STUDIEMOGELIJKHEDEN


EEN ANTWOORD OP JE VRAGEN


In Heb je voor deze opleiding veel materiaal nodig? Ik volg momenteel een andere studierichting, heb ik een achterstand wanneer ik later begin?

CULTURLELE UITSTAPPEN

Brussel is niet alleen een politieke en economische hoofdstad maar ook een bruisende cultuurstad met tal van cinema’s, musea, theater- en concertzalen, festivals, cultuurevenementen, mode- en designhuizen.


In deze boeiende culturele sector zijn zeer uiteenlopende jobs te vinden voor mensen met een artistieke opleiding. Het verkennen van die sector neemt een belangrijke plaats in in de lessen Audiovisuele Vorming. Kijk maar eens op onze blogpagina!

STUDIEREIZEN IN HET TEKEN VAN KUNST

Ieder schooljaar maken de leerlingen Audiovisuele Vorming een studiereis die volledig in het teken staat van audiovisuele kunst met de nadruk op film en fotografie. Na Parijs, Berlijn, Rome, Barcelona, Boedapest en een uitwisselingsproject met Roemenië, stond vorig jaar Praag op het programma. Dit schooljaar gingen we zelfs naar Bollywood in India!


Tijdens deze studiereizen bestudeer je de plaatselijke audiovisuele film-, fotografie en televisiecultuur. Aan de hand van praktische opdrachten en bezoeken aan tentoonstellingen, film- en televisiestudio’s,... krijg je inzicht in de internationale audiovisuele sector.  Uiteindelijk is het die sector waarin je zelf actief zal zijn wanneer je afstudeert.


LAAT JE WERK ZIEN!

Goed werk moet gezien worden. Je beste foto’s publiceer je regelmatig op een persoonlijk blog. Het is een efficiënte manier om met anderen over je werk te communiceren en verder te evolueren.


Je bouwt daarnaast doorheen alle schooljaren aan een goed portfolio waarmee je kan solliciteren eens je afgestudeerd bent of waarmee je mensen kan overtuigen om met hen samen te te werken…

Praktische informatie

De organisatie van de ateliers

VERNIEUWDE ATELIERS

De ateliers werden helemaal vernieuwd. Alle ateliers werden samen met het teken- en schilderatelier samengebracht in één gebouw, samen met een nieuwe computerklas en een open leercentrum. Er komen nog extra fotostudio’s en filmsets, het fotolabo wordt nog verder uitgebreid en we bouwen een exporuimte.

SOFTWARE

In het computerlokaal werken we met professionele software, zowel van grote bedrijven met betaallicenties als met Open Source Software. Deze software kan je gratis en legaal installeren op je computer thuis zodat je zowel thuis als op school met hetzelfde programma je bestanden kan verwerken.

JE KOMT UIT EEN ANDERE RICHTING?

Heel wat leerlingen starten in het vierde of vijfde studiejaar. Trouwens, je kan op elk moment van het schooljaar starten in onze kunstrichtingen. De ateliers zijn zo georganiseerd dat nieuwkomers vlot de draad kunnen oppikken, zelfs in de loop van het schooljaar. De klassen zijn ook klein (ongeveer 7 leerlingen) waardoor we jou persoonlijk kunnen begeleiden.


Iedere nieuwe leerling krijgt meteen een “buddy”, een medeleerling die de school goed kent en die jou kan helpen om je de weg te vinden in je nieuwe omgeving.

HOE WORDT ER GEEVALUEERD?

We werken met permanente evaluatie en we evalueren voornamelijk jouw competenties. De evaluatie is dus in hoofdzaak praktijkgericht. Je evalueert jezelf en je medeleerlingen tijdens presentaties na iedere opdracht. Er zijn kortlopende kleine opdrachten en grotere projecten die langer lopen. Op het einde van het schooljaar geef je een presentatie voor de jury. Je houdt een portfolio bij waarin je al je werk bundelt. Het accent ligt bij het proces en niet zo zeer op het eindproduct.